Keresés

Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0,00 €
Összesen 0,00 €

Fizetés

Fonendoszkópok
Orvosi-műszerek
Vérnyomásmérők

Online felhasználók:

Online felhasználók: 1
Mai látogatások: 15
Összes látogatások: 150933
Összes látogatók: 141785
IP címed: 54.167.126.106

Elektromos hajtású kerekesszékVan 5 termékek.

Elektromos hajtású kerekesszék
Sok kézzel hajtott kerekes szék olyan rossz minőségű, hogy akadályozza használóját a mozgásban. Egy ember egy napon át 80 wattos folyamatos teljesítmény leadására képes. Egy kerékpáros két órán át 130 wattot teljesít. A kerekes széket használóknak 10-450 wattot (átlagban 210 wattot) kellene teljesíteniük a mozgáshoz. [4]

Az elektromos kerekes székeket elektromos áram hajtja, és különböző vezérlőeszközökkel irányíthatók. A joysticket a felhasználó különböző testrészeivel mozgathatja; a kézzel mozgathatók mellett léteznek állal, vagy fejmozdulatokkal mozgatható joystickek is. Újabban felbukkantak gondolattal kormányozható kerekes székek is.

Feltalálója, George Klein a második világháborúban megsérültek számára készítette az első elektromos kerekes székeket. [5] Nemcsak azoknak hasznos, akiknek gyenge a felsőtestük, hanem azoknak is, akik nagy távolságot akarnak megtenni kerekes székkel. Szívbetegek és krónikus fáradtságban szenvedők is használhatják.

A legtöbb elektromos kerekes szék merev vázú és négy kerekű. Kerekeik kisebbek, mint a kézzel hajtottaké, hiszen a kerekeket nem kell a bent ülőnek elérnie és forgatnia. A négy kerekű kerekes székek lehetnek elülső, hátsó vagy összkerékmeghajtásúak, a hat kerekűek lehetnek elülső, középső, hátsó, elülső-hátsó, vagy összkerékmeghajtásúak. Az alváz tartalmazhat olyan alkatrészt, amivel az egyes kerekek 10 cm-rel le-, vagy felengedhetők. Ez segíthet átkelni az akadályokon.

Egyes kézzel hajtott kerekes székeket kisegítő elektromos meghajtással láttak el. Kísérleti célokkal építettek lánctalpas kerekes székeket is, de ezek nem kerültek forgalomba.

A különféle kísérletek más mozgássegítő eszközök kifejlesztéséhez vezettek, mint a mozgássegítő kisautó, vagy a hernyótalpas lépcsőnjáró.

Az elektromos kerekes székek motorja 4-5 amper erősségű árammal üzemel. Ezt cserélhető nedves-, vagy szárazelemek biztosítják, de inkább a szárazelemeket részesítik előnyben. A repülőgépekre nem vihető nedves elem; ott az ilyet kiveszik és elcsomagolják, a kerekes szék számára pedig speciális eszközökkel biztosítják az áramot.

Keresés

Fonendoszkópok
Orvosi-műszerek
Vérnyomásmérők