Keresés

Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0,00 €
Összesen 0,00 €

Fizetés

Fonendoszkópok
Orvosi-műszerek
Vérnyomásmérők

Online felhasználók:

Online felhasználók: 1
Mai látogatások: 15
Összes látogatások: 150933
Összes látogatók: 141785
IP címed: 54.167.126.106

Kézi hajtású kerekesszékVan 14 termékek.

Kézi hajtású kerekesszék
A kézzel hajtott kerekes székek emberi erőt igényelnek működésükhöz. Többségük összehajtható, hogy könnyebb legyen tárolni vagy szállítani őket.

Rendszerint a bent ülő hajtja őket a kerekeken levő tárcsák forgatásával. Kerekeik nagyok, a kerékpárkerekekre emlékeztetnek. A tapasztalt használók képesek kanyarodni, a sebességet szabályozni, és a hátsó kerekeken egyensúlyozni. Ez az utóbbi nem csak ügyességi mutatvány, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a kerekes székkel átkeljenek kisebb akadályokon, például a járdaszegélyen.

Léteznek fél kézzel hajtható kerekes székek is. Ezeken az egyik oldali keréken két tárcsa van. Általában a nagyobb tárcsa tartozik az ellenkező oldali kerékhez. Ha a használója mindkét tárcsát forgatja, akkor egyenesen előre vagy hátra halad; ha az egyiket gyorsabban forgatja, akkor kanyarodik. Egyes kerekes székek lábbal is hajthatók.

Egyes kerekes székek arra készültek, hogy egy segítő tolja vele a bent ülőt. Ilyenek a betegszállító kerekes székek, vagy a repülőtereken felbukkanó szállítóeszközök. Akkor használják őket, amikor nincs jobb választás, például kórházban, ideiglenes jelleggel, vagy ha éppen a használó saját kerekes széke nincs kéznél. A repülőtereken a szűk folyosókon segítik át az utasokat.

Általános szabály, hogy minél könnyebb és testre szabhatóbb egy kerekes szék, annál drágább. Az olcsó típusok nehezek, és inkább ideiglenes használatra valók. A nagyobb gyártók könnyebb, kényelmesebb kerekes székeket gyártanak állandó használatra. A többféle kiegészítővel ellátott ultrakönnyű típusok a legdrágábbak.

Keresés

Fonendoszkópok
Orvosi-műszerek
Vérnyomásmérők